Vom fi mai imuni împotriva coronavirusului? Ce spune un studiu

Celulele T, care răspund prin combaterea infecţiei în versiunea iniţială a noului coronavirus, par să protejeze împotriva a trei dintre cele mai îngrijorătoare variante ale virusului, conform unui studiu de laborator efectuat în Statele Unite, ale cărui constatări au fost publicate săptămâna aceasta, relatează Reuters.

Aceste celule reprezintă o componentă esenţială a sistemului imunitar și, conform multor studii recente, se demonstrează faptul că răspunsul imun al acestora oferă protecție și împotriva noilor variante de Covid-19.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli infecţioase (NIAID) din Statele Unite, pe lângă anticorpi, care împiedică virusul să atace celulele umane, celulele T par să joace un important rol suplimentar de protecţie.

Datele noastre, precum şi rezultatele de la alte grupuri, demonstrează că răspunsul celulelor T la COVID-19 în cazul persoanelor infectate cu variantele virale iniţiale pare să recunoască pe deplin noi variante importante identificate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia”, a declarat conducătorul studiului, Andrew Redd, de la NIAID şi Universitatea de Medicină Johns Hopkins, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au analizat probe de sânge recoltate de la 30 de persoane care s-au recuperat după COVID-19 înainte de apariţia noilor variante mai contagioase. Specialiştii au identificat în aceste probe o formă specifică de celulă T care era activă împotriva virusului şi au analizat reacţia acestor celule T faţă de variantele îngrijorătoare din Africa de Sud, Marea Britanie şi Brazilia.

Celulele T s-au dovedit a fi capabile să recunoască toate mutaţiile din variantele studiate. Cercetătorii NIAID au menţionat că sunt necesare studii mai ample pentru confirmarea acestor concluzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...