Centrul vechi din București devine șantier. Se încep lucrările la străzi

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă începerea lucrărilor în Centrul Istoric, precum şi faptul că până la jumătate lunii iunie ar urma să fie reparate străzile şi aleile.

„Am început treaba în Centrul Istoric! Aşa cum am promis, începând de azi şi până la jumătatea lunii iunie reparăm străzile şi aleile din Centrul Istoric. Se lucrează zilnic, cu materiale de calitate şi finisaje superioare pe străzile Lipscani, Franceză, Filitti, Poştei, Stavropoleos, Covaci, Şelari, Căldărari şi Şepcari. Tot zilnic voi fi în teren să mă asigur că este respectat graficul de lucrări şi calitatea execuţiei”, a scris viceprimarul, luni, pe Facebook.

Potrivit acestuia, pentru a preveni degradarea străzilor, autoritatea locală va fi fermă în aplicarea legii şi a regulilor în perimetrul Centrului Istoric.

„Fără trafic auto de tonaj mare pe străzi; fără mizerie pe străzi; fără trotuare ocupate abuziv de terase, ci doar în limitele autorizaţiilor; reguli stricte pentru orele de aprovizionare. Redăm străzile din Centrul Istoric pentru promenadă. Aplicăm cu fermitate legea, pentru a preveni degradarea străzilor. Începând de azi”, a mai scris el.

Săptămâna trecută, Bujduveanu anunţa că s-a făcut un prin pas, simbolic, în ce priveşte startul lucrărilor, fiind înlocuite steagurile din zona Piaţa Naţiunile Unite, cele de la intrarea spre Str. Franceză şi cele de la Universitate. „Erau într-o stare avansată de degradare, o ofensă adusă însemnelor naţionale şi europene. Urmează lucrările. Se vor repara toate trotuarele şi străzile din Centrul Vechi, începând de la statuia ‘Lupoaica cu puii’ spre Banca Naţională şi din strada Lipscani către Splaiul Independenţei”, preciza viceprimarul, pe reţeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...