Cercetătorii germani: Riscurile infectării în aer liber sunt infime

Riscurile infectării cu noul coronavirus în aer liber sunt infime. Cel puțin asta afirmă cercetătorii de top din Germania care au analizat transmiterea prin aerosoli.

Potrivit experților institutului Koch și ai Societății pentru Cercetarea Aerosolilor, doar o persoană din o mie s-a infectat afară. Nici atunci când s-au format grupuri mari de oameni.

Într-o scrisoare transmisă guvernului federal experții afirmă că pericolul este la interior și susțin măsuri sanitare de scurtă durată și localizate, cum este cazul sălilor de clasă sau birourilor.

Restricțiile privind activitățile în aer liber, inclusiv purtarea măștii de protecție, sunt contra-productive și fără niciun fel de impact asupra evoluției epidemiologice, afirmă cercetătorii germani, potrivit stir.itvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...