Cercetătorii polonezi: Există o genă care predispune la o formă gravă de Covid-19

Porivit cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Bialystok (Polonia) există o genă pe care ei au identificat-o care dublează riscul de a face o formă gravă de Covid-19, transmite Reuters și Agerpres.

„După mai bine de un an şi jumătate de muncă, a fost posibil să identificăm o genă responsabilă pentru o predispoziţie de a dezvolta o formă gravă de COVID-19”, a declarat ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski.
„Aceasta înseamnă că în viitor vom putea… să identificăm persoanele cu o predispoziţie de a face o formă gravă de COVID-19”, a mai spus ministrul Niedzielski.

În opinia cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Bialystok, gena identificată de ei este al patrulea cel mai important factor care influențează gravitatea formei de Covid-19, după vârstă, greutate și sex.

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populaţia poloneză, comparativ cu 8-9% din populaţia Europei şi 27% din cea a Indiei, a spus Marcin Moniuszko, profesorul responsabil cu proiectul de cercetare.

Cercetătorii polonezi cred că descoperirea acestei gene va ajuta la identificarea persoanelor cu risc crescut de Covid-19, la convingerea acestora de a se vaccina și le va oferi acces la mai multe opțiuni de tratament în caz de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...