Cercetătorii polonezi: Există o genă care predispune la o formă gravă de Covid-19

Porivit cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Bialystok (Polonia) există o genă pe care ei au identificat-o care dublează riscul de a face o formă gravă de Covid-19, transmite Reuters și Agerpres.

„După mai bine de un an şi jumătate de muncă, a fost posibil să identificăm o genă responsabilă pentru o predispoziţie de a dezvolta o formă gravă de COVID-19”, a declarat ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski.

„Aceasta înseamnă că în viitor vom putea… să identificăm persoanele cu o predispoziţie de a face o formă gravă de COVID-19”, a mai spus ministrul Niedzielski.

În opinia cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Bialystok, gena identificată de ei este al patrulea cel mai important factor care influențează gravitatea formei de Covid-19, după vârstă, greutate și sex.

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populaţia poloneză, comparativ cu 8-9% din populaţia Europei şi 27% din cea a Indiei, a spus Marcin Moniuszko, profesorul responsabil cu proiectul de cercetare.

Cercetătorii polonezi cred că descoperirea acestei gene va ajuta la identificarea persoanelor cu risc crescut de Covid-19, la convingerea acestora de a se vaccina și le va oferi acces la mai multe opțiuni de tratament în caz de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...