Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a se desfășoară între 10:00 și 18:00 GMT

Lumea îşi ia adio luni de la regina Elisabeta a II-a în cadrul unor funeralii grandioase la Londra, unde demnitari din toată lumea îi vor aduce un omagiu unei suverane cu un destin incredibil, care şi-a dedicat cei 70 de ani de domnie pentru a da strălucire Coroanei britanice, comentează AFP. După zece zile de doliu naţional, de omagii şi de ritualuri, 2.000 de persoane sunt aşteptate la o ceremonie religioasă la Abaţia Westminster la ora 10.00 GMT.

Ceremonia de înmormântare, care se desfăşoară între 10:00 şi 18:30 GMT, începe cu funeraliile de stat la Westminster Abbey, la care participă peste 2.000 de invitaţi, printre care sute de demnitari străini şi capete încoronate.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional „God Save the King”. Urmează o procesiune în centrul Londrei de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Sute de demnitari străini şi capete încoronate au sositi la Londra pentru a asista la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, un eveniment complicat din punct de vedere diplomatic şi al securităţii, marcat de privilegii acordate unora dintre participanţi şi de prezenţa unor invitaţi controversaţi, informează AFP. Întrucât Abaţia Westminster poate să primească doar aproximativ 2.000 de persoane, doar şefii de state şi unul sau doi reprezentanţi din fiecare ţară au fost invitaţi să asiste la primele funeralii naţionale organizate în Regatul Unit după anul 1965.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...