Certificate false de vaccinare anti-covid

Două femei și un bărbat din Republica Moldova au fost opriți la granița cu România și dați în cercetare pentru fapte a căror încadrare juridică urmează să fie stabilită.

Conform poliției de frontieră, o femeie de 41 de ani, din raionul Ceadâr-Lunga a prezentat un certificat de vaccinare anti-covid fals. După ce a reieșit că nu figurează în baza de date, ea a declarat că nu mai ține minte când s-a vaccinat.

O altă femeie din raionul Drochia a prezentat la punctul de frontieră Sculeni un test cu rezultat negativ, la cercetări dovedindu-se, de asemenea, că e fals.

Bărbatul din Cahul, de 28 de ani, a prezentat la controlul de frontieră un certificat de vaccinare anti-COVID-19, semnat și eliberat în Republica Moldova, situație, desigur, nereală, căci el nici nu se afla în țară la data la care scria pe certificat că s-a vaccinat.

Din primele date, e clar că există o întreagă filieră care se ține de falsificat certificate anti-covid, în Republica Moldova. Cercetările continuă pentru depistarea tuturor celor implicați.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole