Certuri și haos în organizația PNL Sector 5 București

Zilele președintelui organizației PNL Sector 5 București par a fi numărate, după ce un număr tot mai mare de membri îi cer demisia. Principalele reproșuri sunt legate de faptul că nu acceptă noi adeziuni în filială și s-ar urmări chiar o epurare a liberalilor care nu sunt de partea sa. În replică, actuala conducere recunoaște că pot exista nemulțumiri dar susține că nu au fost niciodată exprimate public.

Dan Meran, preşedinte PNL Sector 5, este puternic contestat de un grup tot mai numeros de colegi, care îi reproșează că distruge filiala. Prima nemulțumire vizează faptul că nu sunt înregistrați noi membri. Mai mult, și cei actuali întâmpină dificultăți.

„Nu prea găsim pe nimeni la sediu să plătim cotizația, ușa este încuiată și, atunci când este deschisă, aflăm că nu putem plăti că nu există chitanțier sau că nu se poate achita cu cardul că nu funcționează conexiunea la internet”, acuză unul dintre contestatari.

În paralel, ar avea loc și o adevărată epurare a celor care nu îl mai susțin pe actualul lider. Una dintre modalități vizează aceeași cotizație.

„Vreți să demiteți membrii vechi pe motiv că nu au plătit cotizația, fără să țineți seama că printre ei se numără și persoane cu venituri extrem de mici”, își arată alt contestatar nemulțumirea pe grupul de discuții al PNL Sector 5.

Susținut de Ludovic Orban (foto), fostul președinte al partidului, Dan Meran a obținut șefia filialei în iulie anul trecut, când a candidat împotriva lui Cristian Băcanu, fost lider al PNL Sector 5.

La momentul respectiv, Dan Meran era consilier de stat în Guvernul Orban. În prezent, este membru în consiliul de administrație al Companiei Energetice Municipale Servicii București și este implicat în companiile private Holland Farming și DD Deratex SRL.

Reacția conducerii PNL Sector 5

Conducerea organizației liberale a Sectorului 5 recunoaște că există și nemulțumiri dar susține că dialogul a fost permanent încurajat. Mai mult, nu au existat contestații în întâlnirile publice.

„În filiala PNL Sector 5, ședințele de Birou Politic de Sector sunt publice, în sensul că orice membru poate participa. Există, de asemenea, un grup formal de whatsapp al PNL Sector 5, care funcționează după un regulament aprobat în Biroul Politic de Sector. Nici în BPS, nici în acest grup nu au fost contestatari ai conducerii PNL Sector 5.

Discuțiile atât în BPS, cât și pe grupul de whatsapp au fost mereu încurajate, cu condiția respectării regulamentului aprobat de filială, care înseamnă – între altele – respectarea unor ore în care oamenii scriu, păstrarea unui limbaj decent, fără atacuri la persoană, jigniri sau comportament necolegial. Încălcarea regulamentului vine cu consecințe care pot fi de la suspendarea din grup pe o perioadă limitată (24/48 de ore) până la eliminarea din grup, după încălcări repetate ale regulamentului.

Ca în orice organizație, există și oameni nemulțumiți, care au puncte de vedere diferite asupra unor probleme punctuale. Deciziile, însă, se iau de fiecare dată statutar, prin votul majorității”, ne-a transmis Mario De Mezzo, vicepreședinte comunicare PNL Sector 5.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...