Cheltuielile pentru sterilizarea gratuită a 10.000 de câini şi pisici, suportate de Primăria Capitalei

Consiliul general a aprobat un program prin care vor putea fi sterilizaţi gratuit şi microcipaţi 10.000 de câini şi pisici. Mai mult decât atât, costurile vor fi suportate de Primăria Capitalei.

Se aprobă implementarea programului privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS şi sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliul sau reşedinta în Municipiul Bucureşti şi sterilizarea gratuită a pisicilor fără pedigree, cu şi fără deţinător, aflate pe raza Municipiului Bucureşti pentru un număr total de 10.000 de animale (câini şi/sau pisici), în limita bugetului aprobat”, informează Hotnews.
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) va achiziţiona serviciile privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS şi sterilizarea câinilor şi pisicilor. Prin program se subvenţionează identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS şi sterilizarea unui număr de maximum 5 animale (câini şi/sau pisici) pentru fiecare persoană, cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti, în limita plafonului stabilit, după principiul primul venit – primul servit.

Ţinând cont de problema abandonului de animale, generată de iresponsabilitatea posesorilor de animale şi/sau înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le deţin, propunem intreprinderea activităţilor de identificare prin microcip, înregistrare în RECS şi sterilizarea gratuită a câinilor făra pedigree, cu deţinător, de pe raza Municipiului Bucureşti, şi de sterilizare gratuită a pisicilor fără pedigree, cu şi fără deţinător, aflate pe raza Municipiului Bucureşti cu suportarea cheltuielilor necesare din bugetul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole