Chesnoiu, Agricultură: Trebuie intervenit la Casa Unirea. Nicio roșie să nu rămână nerecoltată și castraveții să nu mai ajungă la gunoi

Adrian Chesnoiu, ministrul numit al Agriculturii, spune că își dorește ca în mandatul său legumicultorii să nu se mai confrunte cu problemele de acum legate de vânzarea produselor, astfel încât nicio roșie să nu rămână nerecoltată, iar varza sau castraveții să nu mai ajungă la groapa de gunoi. Iar acest lucru se va face cu ajutorul Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, unde trebuie “intervenit”.

Chesnoiu se declară astfel susținătorul proiectului de suflet al fostului ministru al Agriculturii Petre Daea. Până la urmă, România nu ar face decât să urmeze exemplul altor țări din regiune, care dezvoltă mecanisme proprii de intervenție.

„Legat de Casa de Comerț Unirea, este clar că trebuie să intervenim acolo, iar România nu trebuie să piardă startul cu celalte țări din regiune, pentru că toți dezvoltă mecanisme proprii, statale de intervenție în gestionarea acestei problematici”, a declarat Adrian Chesnoiu la audierile în Parlament.

Obiectivul său este ca producția românescă de legume și produse autohtone, în general, să ajungă pe mesele românilor la prețuri accesibile și nu să fie aruncată la gunoi.

„Eu chiar îmi doresc și sper să avem manadatul până în 2024, (…) astfel încât să ne asigurăm că nicio roșie românescă nu va mai rămâne nerecoltată și neutilizată în acest proces de hrănire a populației, varza și castraveții nu vor mai fi aruncați la marginea drumului, iar producția românescă de legume și produse autohtone să meargă acolo unde trebuie, pe masa românilor la niște prețuri pe care ei să și le poată permite”, a mai spus Adrian Chesnoiu.

2021 a fost unul dintre cei mai proști ani pentru legumicultori, cu prețuri foarte mici, în multe cazuri producția fiind aruncată la gunoi, în lipsa cumpărătorilor.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Chesnoiu pentru portofoliul de la Agricultură cu 28 voturi “pentru”, 6 voturi “împotrivă” şi nicio abţinere. 

Casa de Comerţ Unirea, cu un capital de 93 de milioane de lei de la stat (cea mai mare firmă înfiinţată în 2019), a fost creată pentru a valorifica produsele agroalimentare fa­bricate în România şi pentru a creşte consumul de produse locale.

Citește și Adrian Chesnoiu, ministrul desemnat al Agriculturii: Execuția bugetară la Ministerul Agriculturii este sub 50%, la data de 30 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...