Chiar dacă Trump nu renunță la alegeri, lumea începe să îl ignore (analiză)

La mai bine de o săptămână de la alegerile prezidențiale din SUA, președintele în exercițiu, Donald Trump, refuză să accepte faptul că a pierdut cel de-al doilea mandat. Cu toate acestea, lumea merge mai departe. Lideri din SUA și din întreaga lume îi acordă mai puțină atenție lui Trump, de când presa americană a anunțat că oficialul a pierdut alegerile în fața lui Joe Biden.

Între timp, echipa de tranziție către putere a lui Biden a mers înainte, iar Joe Biden a declarat în urmă cu o zi că nu contează dacă Trump acceptă faptul că a pierdut a catalogat refuzul său drept „jenant”.

Chiar dacă Trump refuză încontinuu să accepte faptul că a pirdut alegerile și acuză, fără a aduce vreo dovadă, faptul că Joe Biden a câștigat prin fraudă electorală, devine din ce în ce mai clar că restul lumii a trecut peste această situație.

O analiză a Business Insider arată și exemple:

Donald Trump a pierdut canalul Fox News. Televiziunea a refuzat să divuzeze afirmațiile președintelui conform cărora i-au fost furate voturi. Luni, Fox News, l-a scos de pe TV pe șeful biroului de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, care repeta acuzații nefondate de fraudă electorală într-un briefing de presă.

În ciuda faptului că Trump a contestat rezultatul alegerilor, mai mulți lideri mondiali l-au felicitat pe Biden, atât cei cu care s-a „certat” Trump, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, dar și cei care au fost lăudați de președintele american, cum ar fi premierul Boris Johnson sau aliați precum premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Eforturile lui Trump de a contesta alegerile, „fără speranță”

Chiar dacă Trump a blocat procesul formal de tranziție, Joe Bidan nu s-a dat bătut și a numit oficiali în funcții cheie. Marți, el a declarat că lipsa de cooperare a lui Donald Trump nu îl va încurca.

Chiar și unii dintre consilierii lui Trump i-au spus în privat că eforturile președintelui de a contesta alegerile sunt fără speranță.

În același timp, platformele de socializare devin mai acerbe în blocarea mesajului lui Trump. În timpul alegerilor, Twitter și Facebook au intensificat verificarea postărilor sale și au restricționat accesul acestora.

Potrivit mai multor rapoarte, cei apropiați lui Trump consideră că este puțin probabil ca el să renunțe în mod oficial alegeri. Dar, având în vedere că puterea îi scade pe zi ce trece, contează din ce în ce mai puțin dacă va renunța sau nu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole