„Chiar și fără un război, Rusia a învins deja Europa”. Cine afirmă acest lucru

Discuțiile purtate în ultima săptămână pe tema tensiunilor de la granița estică a Ucrainei, de Uniunea Europeană, Statele Unite, Ucraina și Rusia reprezintă unul dintre subiectele centrale ale presei internaționale.

Chiar și fără un război, Rusia a învins deja Europa”, titrează EUObserver comentând că ”indiferent dacă Vladimir Putin își va trimite trupele în Ucraina, el a făcut, o dată în plus, ca Europa să se izbească de cea mai cruntă realitate: deși prea slabă ca să se poată apăra, ea nu se mai poate aștepta ca Statele Unite să îi vină în ajutor. Ne confruntăm cu o realitate în care Rusia, în pofida economiei sale care se ridică abia la înălțimea celei a Portugaliei, poate agresa și intimida un continent grație rezervelor sale energetice și hotărârii de a afișa o mare putere militară”.

Washingtonul nu-și poate permite să ajungă la un război cu Rusia

Pe de altă parte, ”Statele Unite își împrospătează lent arsenalul, cu muniție de precizie și de rază lungă, dar vor prefera să le trimită în Pacific. Americanii păstrează în Europa o forță remarcabilă de ripostă, respectiv 70.000 de soldați, există blindate și zeci de avioane de război. Și totuși, asta nu e suficient pentru a împiedica o invazie rusească într-o țară ca Ucraina – iar, pur și simplu, Washingtonul nu-și poate permite să ajungă la un război cu Rusia tocmai acum, când China a devenit atât de puternică”, mai arată EUObserver.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole