Chimcomplex Borzeşti ia în calcul o ofertă pentru achiziția Rompetrol, în 2022

Chimcomplex Borzeşti, cel mai mare combinat de produse chimice, intenționează să depună, în 2022, o ofertă pentru achiziția Rompetrol, potrivit unui comunicat al firmei remis bursei.

Compania, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, vrea să demareze o emisiuni de bonduri (obligațiuni) in prima parte a anului viitor și să atragă parteneri de equity. Chimcomplex SA Borzești va fi asistată în acest demers de Rothschild & Cie, desemnată în urma unui proces de selecție a consultantului financiar international.

Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat a selectat trei proiecte depuse de Chimcomplex SA Borzești spre a trece în etapele următoare. Aceste proiecte, codificate sub denumirea GreenComplex, vizează producția de hidrogen, hidrogenul ca materie primă pentru industria chimică și hidrogen pentru energie termică.

De la începutul anului și până în prezent, acțiunile companiei, cu o capitalizare de peste 5 miliarde de lei, au crescut cu 890%. Chimcomplex a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri totale de 1,8 miliarde lei, comparativ cu 816 milioane lei în perioada similară din 2020, şi un profit net de 422 milioane lei, față de pierderi de 39 milioane lei la finele lunii septembrie 2020.

Compania este controlată indirect în proporţie de 85,35% de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, restul acțiunilor aparțin Autorității pentru Administrarea Activelor Statului deţine aproape 9% din capitalul social.

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. Marca Rompetrol este reprezentativă pentru operaţiunile de rafinare şi petrochimie, activităţile de distribuţie din România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, precum şi pentru serviciile la sondă din domeniul upstream.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...