Chimioterapie în cancerul de sân. Da sau Nu? Inteligența artificială răspunde

Potrivit unui studiu realizat în Canada, inteligența artificială ar fi capabilă să determine beneficiul chimioterapiei realizate înaintea intervenției chirurgicale.

În general, tratamentul cancerului de sân se bazează pe intervenția chirurgicală. În funcție de situație, această poate fi completată cu radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie etc.  În Canada, inginerii de la Universitatea Waterloo au pus la punct o tehnologie de inteligență artificială capabilă să prezică dacă femeile afectate de cancer mamar au nevoie de chimioterapie înainte de chirurgie. Adică o tehnică care determină candidatele care pot beneficia de chimioterapie, evitându-se efectele secundare grave, transmite Sante magazine.  

”A determina tratamentul bun pentru o pacientă afectată de cancer mamar este foarte dificil la ora actuală. Este crucial să se evite efectele secundare inutile în urma utilizării tratamentelor care nu sunt susceptibile de a avea avantaje reale pentru această pacient”, a explicat dr. Alexander Wong, profesor de ingineria proiectării sistemelor.

Acest sistem de inteligență artificială poate ajuta să prezică dacă un pacient este susceptibil de a răspunde bine la un anumit tratament.  

Este un instrument care oferă medicilor informația necesară pentru a prescrie cel mai bun tratament personalizat unui pacient cu scopul de a-i îmbunătăți recuperarea și supraviețuirea.

”Datorită imaginilor, inteligența artificială ar fi capabilă să determine beneficiul chimioterapiei realizate înainte unei intervenții chirurgicale. Sunt atât de optimist în privința acestei tehnologii, deoarece inteligența artificială de învățare aprofundată are potențialul de a descoperi modele care determină dacă un pacient va beneficia de un anumit tratament”, subliniează dr. Wong.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...