China interzice copiilor să se joace jocuri video mai mult de o oră în weekenduri

Publicat: 02 sept. 2021, 23:01, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
China interzice copiilor să se joace jocuri video mai mult de o oră în weekenduri

În China s-au luat măsuri pentru restricționarea orelor pe care copiii le pot petrece jucându-se jocuri video online. Principalul scop este reducerea dependențelor minorilor față de aceste jocuri.

Companii ca Tencent și NetEase care oferă jocuri online vor putea să îi lase pe copii să se joace doar o oră între 20:00 și 21:00 vinerea și în weekend și în zilele în care se celebrează sărbători oficiale, potrivit unui document publicat de presa chineză și citat de BBC.

Pentru a asigura respectarea noilor măsuri, toți utilizatorii vor fi nevoiți să se logheze cu numele lor reale, nu cu avataruri create online.

China este una dintre cele mai mari piețe a jocurilor video la nivel mondial, aproape 665 de milioane de jucători cheltuind anual în jur de 43 de miliarde de dolari.

Deși este greu să găsești statistici oficiale despre dependența de jocuri video în China, autoritățile au adus frecvent subiectul în discuție ca motiv de îngrijorare.

În 2019 autoritățile de la Beijing au introdus măsuri care limitează timpul petrecut de minori jucându-se la doar 90 de minute în timpul săptămânii și la 3 ore în weekenduri, interzicând de asemenea tuturor persoanelor sub 18 ani să se joace online între 22:00 și 08:00.

Unele persoane au suspectat că regimul comunist plănuiește înăsprirea acestor reguli după ce un ziar de stat a criticat recent jocurile online ca fiind „opiu pentru minte”.