China și-a redeschis granițele pentru turiști pentru prima dată de când au fost impuse restricții COVID-19

China și-a redeschis granițele pentru turiștii internaționali pentru prima dată de când au fost impuse restricții de călătorie la începutul pandemiei COVID-19, în martie 2020.

Pentru prima dată din martie 2020, China a ridicat restricțiile impuse de pandemie asupra călătoriilor în străinătate și și-a redeschis granițele pentru turiștii internaționali.

Înlăturarea restricțiilor marchează deznodământul final al controversatei politici zero-COVID a țării.

În ultimii ani, aceasta i-a protejat pe cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei de virus, dar i-a și izolat de restul lumii.

Acum, călătorii care sosesc nu vor mai trebui să intre în carantină, ci doar să prezinte un test PCR negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

La Aeroportul Internațional Beijing Capital, reuniunile mult așteptate în sala de sosiri, care ar fi fost imposibile cu doar o zi în urmă, sunt în sfârșit o realitate.

„Fiica noastră vine astăzi pentru că nu mai există carantină. Noi suntem încântați că China a eliminat politica de carantină și de aceea a ales acest zbor pentru astăzi, deoarece este prima zi în care oamenii pot coborî direct din avion și se pot duce acasă”, spune Profesorul de la Universitatea de Relații Internaționale din Beijing, John.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...