China testează șosele inteligente, conectate la mașini autonome, cu tehnologia Huawei

Autovehiculele autonome, care se conduc singure, nu mai sunt un concept, ci sunt tot mai aproape de o utilizare la scară. Mai mult, acum se trece și la testarea șoselelor inteligente, nu doar a mașinilor.

China a început testarea drumurilor care pot comunica cu vehiculele, făcând astfel traficul mult mai sigur. Conceptul de de vehicule conectate devine mai ușor de înțeles pe site-ul de test din estul țării, utilizat de Huawei Technologies și partenerii.

Testarea face parte primul proiect național al Chinei pentru vehicule inteligente și conectate, după cum scrie Business Standard.

Țara intenționează să facă traficul mai ușor și mai sigur prin acest proiect. În același timp, permite companiilor importante din domeniu precum Huawei să cerceteze suficient pentru a putea furniza ulterior infrastructura.

În prezent, un vehicul, denumit în cod X-Bus, este legat de o rețea de control al transportului care vede și decide tot ce se întâmplă pe drumul de testare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...