China trimite ajutor umanitar Ucrainei. Precizarea ministrului de Externe: Prietenia ruso-chineză este solidă ca stânca

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a făcut un anunț la care puțini se așteptau. Crucea Roșie chineză va furniza ajutor umanitar Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia.

Oficialul chinez a lansat încă o dată un apel la continuarea discuțiilor pe care diplomatică. Oficialul de la Beijing a menționat, totodată, că „prietenia ruso-chineză” este „solidă ca stânca” și a indicat că perspectivele de colaborare între cele două state sunt foarte largi.

Precizările ministrului chinez vin la câteva ore după ce premierul australian Scott Morrison a cerut Beijingului să denunțe agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, arată BBC.

Morrison a arătat că, în repetate rânduri, China a susținut că respectă suveranitatea și integritatea teritorială a statelor.

„În acest punct istoric, depinde de China să dovedească faptul că acestea nu sunt doar vorbe”, a spus premierul australian, adăugând că „nicio țară nu are asupra Rusiei o influență mai mare decât China.”

Până în prezent, guvernul de la Beijing nici nu a condamnat, dar nici nu a aprobat războiul declanșat de Rusia în Ucraina, abținându-se să califice drept „invazie” ceea ce Moscova insistă să numească „o operațiune militară specială”.

Totuși, ministrul de externe chinez a semnalat că țara sa este gata să joace un rol în medierea unei încetări a focului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...