Chipsurile Terra Chips Stripe&Blues retrase de la vânzare din mai multe magazine

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din cauza unei substanțe dăunătoare. Inspectorii ANSVA îi sfătuiesc pe consumatorii care au cumpărat produsul să nu-l consume.

Este vorba, mai exact, despre produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023, care a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...