Chirie uriașă pentru locuința ambasadoarei României la Londra.EXCLUSIV

Chiria achitată de statul român pentru locuința șefei ICR Londra este una simbolică față de cât se plătește pentru reședința ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

15.000 de lire-chirie pe lună la Londra, 180.000 de lire pe an

Scandalul privind achitarea de către statul român a unei chirii lunare de 6.500 de lire pentru locuința șefei ICR Londra, actrița Catinca Maria Nistor este doar un foc de paie atunci când vine vorba despre cât se plătește pentru reședința ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Laura Popescu.

”Chiria lunară pentru reședința ambasadorului este de 15.000 GBP. Reședința menționată este compusă din spații oficiale de reprezentare, birou și spațiu de locuit şi are suprafața de 167 m2”, a precizat recent pentru PUTEREA ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Asta înseamnă că anual statul român achită pentru locuința din Londra a ambasadoarei Laura Popescu suma de 180.000 de lire sterline, adică de mai bine de două ori decât pentru locuința șefei ICR. Însă ministrul Bogdan Aurescu a încercat să justifice oarecum chiria uriașă achitată de statul român prin faptul că ”în ultimii ani, Ambasada României în Regatul Unit a reușit să mențină constantă chiria plătită pentru reședința șefului de misiune, în condițiile creșterii, în medie, cu 17%, doar în anul 2022, a contravalorii chiriilor locuințelor din Londra, precum și în condițiile creșterii indicelui inflației”. Adică, vezi Doamne că nu cheltuim după ureche banii statului, ci ba chiar am făcut și economie! Curat caraghioz, coane Aurescu!

Laura Popescu, protejata lui Lazăr Comănescu

La începutul lunii mai 2021, Laura Popescu și-a prezentat scrisorile de acreditare reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în calitate de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Ea a preluat atunci postul de la fostul ambasador Dan Mihalache, aflat acum în Cipru. Însă, ceea ce nu s-a spus public este faptul că Laura Popescu este o protejată a lui Lazăr Comănescu, fost ministru de externe al României între 17 noiembrie 2015–4 ianuarie 2017 în guvernul Dacian Cioloș și între 15 aprilie și 22 decembrie 2008 în guvernul Tăriceanu. De fapt, ascensiunea diplomatică a Laurei Popescu se datorează relației foarte bune cu Lazăr Comănescu, acesta fiind cel care a promovat-o și, totodată, a susținut-o în cariera diplomatică.

Laura Popescu este născută în 1972 și deţine gradul diplomatic de ministru-plenipotenţiar. În CV, ea a mai menționat că înainte de a fi numită ambasadoare, a ocupat funcţia de prim colaborator la Ambasada României la Londra. A mai lucrat la Ambasada României la Berlin (2009-2014). În centrala MAE a ocupat funcţiile de director adjunct al Direcţiei Europa Occidentală şi Europa Centrală (2014-2015), ulterior devenind directorul acestei direcţii (2017-2019). De asemenea, a fost consilier pentru politică externă în cadrul Administraţiei Prezidenţiale (2015-2017).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...