Chirurgul din București, plasat în arest la domiciliu după ce a uitat o compresă în corpul unei paciente, care a murit

Publicat: 17 mai 2024, 10:59, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Chirurgul din București, plasat în arest la domiciliu după ce a uitat o compresă în corpul unei paciente, care a murit

Un caz șocant zguduie lumea medicală și pe cea judiciară din București, după ce un chirurg de la Institutul Oncologic din capitală a fost plasat în arest la domiciliu. Motivul? A uitat o compresă în corpul unei paciente, care ulterior a dus la decesul acesteia.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, din Voluntari, cadru medical la un spital din București, este acum subiectul unui caz de ucidere din culpă, după ce o pacientă pe care a operat-o a dezvoltat o septicemie și a decedat. Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a anunțat că medicul a fost prezentat magistraților și că s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, medicul este suspectat că, în timpul unei intervenții chirurgicale efectuate în decembrie 2022, ar fi uitat o compresă în corpul pacientei, ceea ce a condus la dezvoltarea septicemiei și, în cele din urmă, la decesul femeii de 73 de ani, din Dragomirești.

Dosarul este încă în curs de investigare, iar polițiștii continuă să strângă probe sub coordonarea procurorului de caz. În timpul anchetei, s-au efectuat percheziții la locul de muncă al medicului și la locuința sa, iar mai multe documente și un telefon mobil au fost indisponibilizate pentru a servi drept probe în acest caz.

Se pare că medicul suspectat lucrează la Institutul Oncologic din Capitală și a efectuat intervenția chirurgicală în cazul femeii din județul Dâmbovița, care a avut ca rezultat tragic decesul acesteia la începutul anului 2023.

În timp ce ancheta continuă, comunitatea medicală și cea judiciară așteaptă cu sufletul la gură să afle mai multe detalii despre acest caz șocant care a dus la pierderea unei vieți umane și la implicarea unui medic cu o reputație și experiență considerabile.