Christian Eriksen, prima reacție după stopul cardiac suferit: Mă simt mai bine acum

Christian Eriksen a făcut prima declaraţie după stopul cardiac suferit sâmbătă pe teren în timpul meciului.

Jucătorul danez a spus că se simte mai bine și că nu va renunța. Christian Eriksen a suferit un stop cardiac pe teren, sâmbătă, la meciul cu Finlanda.

Într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport de pe patul de spital, fotbalistul a declarat că vrea să înțeleagă ce s-a întâmplat.

 „Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce aţi făcut pentru mine. Nu voi renunţa”, a spus Eriksen, conform lesoir.be.

Christian Eriksen nu a avut niciodată probleme cardiace. Analizele medicale efectuate până acum nu au reuşit să identifice ce ar fi putut provoca accidentul de sâmbătă.

„Mulţi jucători îşi refac moralul abia acum, ştiind că Eriksen va fi bine. Christian chiar se simte pregătit să joace. Trebuie doar să se odihnească acum. Eriksen va rămâne sub observaţie la Rigshospitalet din Copenhaga pentru câteva zile, dar este în afara oricărui pericol”, a spus antrenorul danez Kasper Hjulmand.

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că fotbalistul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac pe teren.

„Nu avem o explicaţie cu privire la cauză. Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi”, a spus Boesen.

Întrebat cât de aproape a fost Erikson de moarte, acesta a spus: „Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spunee de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou”.

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a suferit un stop cardiac, sâmbătă, la meciul Danemarca – Finlanda de pe Stadionul Parken din Copenhaga. Acesta a fost resuscitat minute în șir.

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43.

Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos.

Primul care a intervenit și i-a acordat primul ajutor a fost căpitanul echipei Danemarcei.  

Jucătorii celor două echipe au format un zid în jurul lui Eriksen pentru a-l proteja de privirile suporterilor. Pe teren a intrat şi soţia jucătorului.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. Eriksen a fost scos de pe teren cu targa. Meciul s-a reluat după aproape două ore şi a fost câştigat de Finlanda, cu 1-0.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole