Cimitirul Poggioreale mai are, încă, morți pe sub dărâmăturile din ianuarie

La începutul anului, mai precis pe 13 ianuarie, în Cimitirul Poggioreale din Napoli se întâmpla un lucru înfiorător. Din cauza terenului considerat mlăștinos încă de la înființarea cimitirului acum mulți, foarte mulți ani, dar și din cauza lucrărilor la o nouă stație de metrou, s-au prăbușit două clădiri, numite a Doctorilor și a S. Gioacchino din Sopramuro al Carmine 1.

Prăbușirea a afectat aproximativ 30% din structura celor două clădiri, dar, mai ales, zona intrărilor principale. Este, de altfel, una dintre cauzele pentru care sute de morminte au fost distruse.

Într-atât de distruse, că au fost scoase la suprafață osemintele celor îngropați aici! Asta, desigur, spre disperarea familiilor acestora. Că nu e de colea să-ți vezi morții ieșiți astfel din morminte.

O altă cauză a distrugerilor sunt furturile de marmură. Așa că, încă din ianuarie, cimitirul s-a închis. Nici nu s-au mai făcut îngropări aici, nici nu s-a mai permis vizita familiilor cei deja îngropați.

Acum, după șase luni de la acel nefast eveniment, la propunerea primarului Gaetano Manfredi, procurorii au decis să redeschidă cimitirul. Numai pentru familiile decedaților, deocamdată. După lucrările de întreținere și curățenie, se vor relua și înmormântările.

Însă, un lucru continuă să fie grav aici: cadavrele afectate de prăbușirea din ianuarie nu au fost scoase de sub dărâmături. Deși există un acord între municipalitate și pompieri, el nu a fost aprobat de Parchet. Fără decizia procurorilor, nu se trece la recuperarea de sub moloz a morților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...