Cîmpeanu aduce înapoi, în clase, elevii din Afumați. Autoritățile să nu inventeze decizii, cere ministrul

 Copiii din Afumați, județul Ilfov, vor reveni la ore în clase, anunță ministrul Educației. Localitatea nu e între cele 13 anunțate. Iar decizia de închidere a școlilor în Afumați este o încălcare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, a declarat Sorin Cîmpeanu.

UPDATE 13.54. Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a declarat la Digi24 că se va întruni Comitetul județean pentru situații de urgență și se va discuta revenirea la cursuri cu prezență fizică pentru toți elevii din Afumați.

Copiii se vor întoarce în clase marți. „Au fost informați părinții și profesorii”, a spus Zamfir.

El a explicat cum s-a ajuns la această decizie controversată din Afumați: „A fost o propunere de la inspectoratul școlar, s-a discutat și s-a luat decizia, revenim asupra ei, copiii se întorc la școală.

A fost o greșeală și o interpretare eronată a ordinului comun, e greșeală a tuturor”.

Ministrul Cîmpeanu, furios pe autoritățile locale

„Singurul act care reglementează funcționarea școlilor este acesta. Ordinul comun a făcut obiectul unei hotărâri CNSU, care este superior comisiilor județene pentru situații de urgență.

Vineri, 13 localități au depășit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcționarea în online în această săptămână.

Orice altă localitate inclusă e o invenție neavenită a autorităților locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala.

Am luat legătura cu autoritățile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situația.

Am cerut tuturor inspectorilor să citească atent ordinul și să îl aplice, să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal.

Ziua de vineri este singura zi de referință„, a spus ministrul Educației, la Digi24.

Duminică, în Afumați, rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori

Afumați este prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia de locuitori, conform datelor transmise duminică de autorități. În aceste condiții, școlile au fost închise, iar elevii au trecut la cursuri online. Autoritățile nu excludeau nici impunerea carantinei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...