Cîmpeanu: Elevii din București ar putea trece la școala online de la jumătatea lui octombrie

Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educație, a făcut anunțul. De luni, 20 septembrie, elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, fac cursuri exclusiv online.

Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie,” a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

Dacă trendul se menține ascendent, și elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie. 

De la 1 la 31 august, rata de infectare a crescut de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit.

Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî.

 Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Elevii din 13 localități din țară vor face școală doar online începând de luni

Elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, fac deja cursuri exclusiv online de săptămâna aceasta. Cea mai mare rată de infectare din țară este într-o comună din Satu Mare. 5 localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibiu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj, Neamț au rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare (13,88), urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu (11,15) și de Cărand, din Arad (10,22).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole