Cîmpeanu: „DSP își depășește atribuțiile legale” când recomandă trecerea în online a cursurilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov de a se muta cursurile școlilor în on-line „depășește atribuțiile legale”.

DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din IF!”, a transmis miercuri ministrul Cîmpeanu.

Acesta aduce nu mai puțin de șase argumente în favoarea neintervenției DSP IF:

1. Sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit față de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare).

2. Sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un nr maxim de elevi în clasă și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un nunmăr mic de elevi în clasă.

3. Sunt școli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

4. Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/ nediferențiată în online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ.

5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!

6. DSP nu a făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de învățământ din IF.

În concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, a transmis Cîmpeanu.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a recomandat miercuri Inspectoratului şcolar trecerea în online a cursurilor în unităţile de învăţământ din judeţ, începând de luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 este miercuri de 15,49 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...