Cîmpeanu:„Trecerea în online nu se justifică în toate cazurile”. El cere elevilor să nu meargă la mall

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că media infectărilor în școală este mai mică decât media națională. Și că viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut ușor în această săptămână. Motiv pentru care trecerea în online nu se justifică în toată cazurile, spune ministrul.

 „Îmi place să cred că, în acele şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate. Nu merg nici în alte locuri precum mall-uri. Dacă au trecut în online, înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare”, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Părinții din România au o dilemă complexă. Să-și trimită copiii la școală, ca să nu mai piardă încă un an de educație, ori să-i țină acasă, pentru a fi în siguranță. Între timp, autoritățile se contrazic pe trecerea școlilor în online.

DSP și-a depășit atribuțiile, susține Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a spus că DSP și-a depășit atribuțiile, când a cerut închiderea școlilor din județul Ilfov. Oficialul nu susține școala online, despre care a spus că este „un dezastru”.

„Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% – e coincidenţă – infectări în rândul angajaţilor.

În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Elevii din online nu ar trebui să meargă la mall sau în alte colectivități

„Îmi place să cred că în acele şcoli, 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri.

Îmi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online. Că dacă au trecut în online, înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe.

Atât cât se poate învăţa în online. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită, nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii”, a mai spus Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...