Cine a fost Irene Cara. Vestită pentru Flashdance (VIDEO)

Cântăreața americană Irene Cara, cunoscută pentru melodiile din inconfundabile din „Fame” și „Flashdance”, a murit la vârsta de 63 de ani, la locuința sa din Florida, potrivit Metro.co.uk. Cine a fost Irene Cara. 

Cara a cântat și a co-scris „Flashdance… What a Feeling”, melodia principală din filmul „Flashdance” (1983), pentru care avea să fie distinsă cu un Premiu Oscar pentru Cea mai bună melodie originală.

Ea a interpretat și rolul lui Coco Hernandez în „Fame”, un alt blockbuster din anii `80, al cărui cântec principal îi aparține.

Cine a fost Irene Cara: „Îi plângem cu toții moartea”

„Aceasta este cea mai rea parte a meseriei de publicist. Nu-mi vine să cred că a trebuit să scriu asta, darămite să dau vestea”, a scris Judith Moose, agenta artistei, într-un tweet în care anunța decesul lui Cara. „Vă rog să împărtășiți gândurile și amintirile voastre despre Irene.
Le voi citi pe fiecare dintre ele și știu că ea va zâmbi din Rai. Își adora fanii”, a precizat Moose. „A fost un suflet frumos, plin de talent, a cărui moștenire va trăi veșnic prin muzica și filmele ei”, a precizat agenta cântăreței.

Irene Cara – simbol pentru iubitorii de muzică din anii 80

„Irene a devenit un simbol pentru iubitorii de muzică din anii `80 și i-a inspirat pe mulți dintre cei mai influenți cântăreți de astăzi, precum Mariah Carey sau Whitney Houston. Îi plângem cu toții moartea, dar îi vom celebra moștenirea”, a declarat Judith Moose.
Cara a apărut în rolul personajului principal Coco Hernandez în filmul „Fame”, lansat în 1980. Filmul spunea povestea elevilor de la Liceul de Arte Dramatice din New York, înfățișându-i de la primele audiții până în ultimul an de liceu.
În film, Irena Cara apare cântând „Fame” în timp ce se plimbă pe străzile din New York și se așază pe unul dintre celebrele taxiuri galbene. Inițial fusese distribuită ca dansatoare, pentru ca apoi rolul lui Hernandez să fie scris pentru ea.
Trei ani mai târziu, ea a compus piesa „Flashdance… What a Feeling” pentru filmul de succes „Flashdance” din 1983, care i-a adus un Oscar pentru cel mai bun cântec original și două premii Grammy – pentru muzica originală pentru un film și cea mai bună interpretare vocală pop feminină.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole