Cine conduce ceremonia de încoronare a lui Charles

Cel care conduce astăzi ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, general maior Christopher Ghika, este descendent al întemeietorului Jandarmeriei Române.

Generalul Christopher Ghika, cel ce va comanda gărzile regale la Încoronarea Regelui Charles al III-lea, este descendent al domnitorului Grigore Alexandru Ghica, fondatorul Jandarmeriei Române, la 1850.

„Avem legături puternice cu România și, desigur, este locul de unde vine familia, iar asta este foarte important pentru noi.” – declara Christopher Ghika într-un interviu.

Cine este Christopher Ghika

Descendent al familiei domnitoare Ghika, generalul-maior Ghika este responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. „Este ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege,” a declarat generalul pentru BBC.

Potrivit generalului Ghika, la paradă vor participa între 800 și 1.000 de membri ai forțelor armate. El a declarat pentru BBC Radio 4: „Este o datorie foarte tristă, dar este un privilegiu unic să participi la ultima datorie a forțelor armate față de regina noastră”. „În ceea ce privește imaginile evocatoare ale reginei părăsind Palatul Buckingham pentru ultima dată, aceasta va fi o după-amiază foarte specială,” a adăugat generalul Ghika.

Christopher Ghika este românul care a participat, în calitate de comandant al Household Division, la ceremonialul funerar al prințului Philip al marii Britanii. De asemenea, el este cel care a condus Irish Guards, regimentul de elita al armatei britanice care a asigurat paza reginei și întregul protocol al nunții lui William cu Kate.

A participat la misiuni internaționale, în Macedonia de Nord, Kosovo, Sierra Leone, Afganistan și Irak

General-maior Christofer John Ghika este fiul prințului John Ghika Generalul Ghika este descendent direct al familiei domnitoare Ghika. În prezent, general maior Christofer John Ghika este comandantul Household Division din Irish Guards. Christopher John Ghika este fiul prințului John Ghika (1928-2003), care a fost și el ofițer în armata britanică, tot în cadrul Irish Guards. Chris Ghika și-a început cariera militară în anul 1993, în cadrul regimentului de infanterie Irish Guards, unitate de elită care asigură inclusiv protecția Familiei Regale britanice. De-a lungul carierei, ofițerul a participat la misiuni internaționale, în Macedonia de Nord, Kosovo, Sierra Leone, Afganistan și Irak.

De asemenea, a ocupat poziția de comandant adjunct pentru Strategie și Informații în cadrul Operațiunii internaționale Inherent Resolve, condusă de SUA, având drept misiune combaterea grupării teroriste ISIS în Siria și în Irak. Irish Guards reprezintă regimentul de infanterie al armatei britanice încă din 1642 care asigură și misiunea de operațiuni și îndatoriri ale ceremonialelor militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...