Cine e secretarul de stat de la Transporturi ajuns haiducul balastierelor din Dâmboviţa

Publicat: 12 apr. 2024, 10:21, de Ion Teleanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Cine e secretarul de stat de la Transporturi ajuns haiducul balastierelor din Dâmboviţa

Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are de ceva timp şi un alt job, şi anume acela de haiduc al balastierelor din judeţul Dâmboviţa, având partener de haiducie un fost deputat PSD de Argeş.

Secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ionuţ-Cristian Săvoiu,susţinut şi promovat de PSD Dâmboviţa, coordonează domeniul feroviar, dar, de ceva timp, are şi o altă preocupare.

Ionuţ Săvoiu, noul haiduc al balastierelor din Dâmboviţa

În ultima perioadă, Ionuţ Săvoiu se ocupă de blocarea activităţilor la cam toate balastierele din judeţul Dâmboviţa, dar mai ales a celor care lucrează la DN 71 Bâldana-Târgovişte. Cum? Foarte simplu. Potrivit informaţiilor furnizate de un avertizor de integritate, Ionuţ Săvoiu le-a transmis celor care deţin balastiere în judeţul Dâmboviţa să nu mai furnizeze agregate minerale, adică nisip, pietriş şi balastru, constructorului turc Gunal care lucrează la DN 71, decât, atenţie, prin intermediul său direct sau prin interpuşii săi. Ca atare, la ora actuală, cam aproape toate balastierele din judeţul Dâmboviţa  care furnizau agregate minerale pentru Bâldana-Târgovişte au activitatea blocată de către Ionuţ Săvoiu. Cine nu intră în jocul pus la cale de secretarul de stat de la Transporturi este ameninţat cu verificări la sânge şi controale încrucişate.

Cătălin Rădulescu- Mitraliera lui Săvoiu de la balastierele din Dâmboviţa

Dar, în această acţiune haiducească de la balastiere, Ionuţ Săvoiu are şi un locotenent cu greutate. Este vorba despre fostul deputat PSD de Argeş, Cătălin Rădulescu-Mitralieră. Cei doi au devenit haiducii balastierelor din Dâmboviţa şi, cine nu se conformează, se trezeşte controlat la sânge. Surprinzător este faptul că mai multe instituţii ale statului au fost informate de haiducia de la balastiere a lui Săvoiu şi Rădulescu-Mitralieră, dar  deocamdată totul e …tăcere. De ce oare?

DN 71 Bâldana -Târgoviște, investiţie de 870 de milioane de lei

Trebuie precizat faptul că lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște sunt executate de firma turcească Gunal, fiind primul contract al acesteia în România, semnat în ianuarie 2023. Investiţia este de 870 de milioane lei și are o durată de realizare de 36 de luni (un an proiectare și doi ani execuție). Pentru următoarea secțiune a DN 71, de la Târgoviște la Sinaia (59 km.), contractul de modernizare și consolidare pe profilul de o bandă/sens în valoare de aproape 1,2 miliarde lei a fost semnat tot cu ESTA în septembrie 2023, iar termenul pentru predarea proiectului tehnic este octombrie 2024.

Ionuţ Săvoiu, şcolit de Ţuţuianu şi Ponta

Ionuţ-Cristian Săvoiu a ajuns secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în actuala guvernare PSD-PNL ca urmare a susţinerii de la organizaţia PSD Dâmboviţa. Mai trebuie precizat faptul că între 2012 şi 2016, Ionuţ Săvoiu a fost deputat PSD de Dâmboviţa, fiind susţinut la acea vreme de baronul roşu Adrian Ţuţuianu, dar şi de fostul premier Victor Ponta.