Cine era miliardarul egiptean Mohamed Al-Fayed, tatăl iubitului Prinţesei Diana. A murit la 94 de ani

Tatăl iubitului Prinţesei Diana, omul de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat, vineri, familia sa.

„Doamna Mohamed Al Fayed, copiii şi nepoţii ei doresc să confirme că iubitul ei soţ, tatăl şi bunicul lor, Mohamed a decedat în pace, la bătrâneţe, miercuri, 30 august 2023″, a precizat familia într-un comunicat de presă.

Fiul său Dodi și-a perdut viața, împreună cu Prinţesa Diana, într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997.

După moartea cuplului, Mohamed Al-Fayed a susţinut mereu că cei doi au fost asasinaţi în cadrul unui complot și i-a acuzat pe Regina Elisabeta a II-a şi pe soţul ei, Prinţul Filip, că au ordonat accidentul de maşină mortal de la Paris.

Omul de afaceri egiptean a venit în Regatul Unit la începutul anilor ’60, iar în 1985 a devenit proprietarul celebrului magazin londonez Harrods. A mai deținut hotelul Ritz din Paris şi a fost proprietarul clubului de fotbal Fulham FC între 1997 şi 2013.

Mohamed Al-Fayed s-a născut într-o suburbie modestă a oraşului Alexandria, însă o mare parte din viaţă și-a petrecut-o în Marea Britanie, care i-a refuzat de mai multe ori cetăţenia britanică.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole