Cine este absolventa de istorie care dirijează prevenirea și combaterea traficului de droguri din România

De vreo 20 de ani, sub tutela Ministerului Afacerilor Interne funcționează o sinecură denumită pompos Agenția Națională Antidrog (ANA), unde se taie frunză la câini din greu, iar, colac peste pupăză, în ultimii șapte ani a avut la conducere zece directori, ultimul fiind absolvent de istorie.

Management de top la Agenția Națională Antidrog: 10 directori în 7 ani

Agenția Națională Antidrog a fost înființată în anul 2003, prin instituționalizarea cadrului de lucru al Comisiei Interministeriale Antidrog și crearea unei structuri guvernamentale moderne, care să răspundă cerințelor europene în domeniu. 

Totodată, „Agenţia stabileşte concepţia şi coordonează, evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi al asistenţei integrate a consumatorilor, aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu”. 

De atunci până azi, pe la conducerea instituției s-au perindat o mulțime de directori, foarte mulți fiind împuterniciți la conducere de către ministrul de Interne. Acum, prin izbucnirea scandalurilor privind consumul de droguri, nimeni nu a văzut o reacție publică din partea ANA. De ce? Foarte simplu. Cei impuși la conducerea agenției sunt „no name” în domeniul drogurilor și, ca atare, adoptă politica struțului. Numai în ultimii șapte ani, au fost împuterniciți de ministrul de Interne ca director la ANA, atenție, 10 ofițeri, dintre care șase nu văzuseră anterior droguri și nici nu aveau experiență în domeniu.

Cei șase „zmei” paraleli cu drogurile de la butoanele ANA au fost Laura Cușa, Cristian Duță, Mihai Ungureanu, Cristian Ivan, Constantin Dumitru și Ramona-Georgiana Dabija. Însă, există și o altă realitate: ANA a fost o sinecură pentru călduță pentru cei care urmau să se pensioneze. Astfel, vreo cinci din cei zece șefi care s-au perindat pe la ANA în ultimii șapte ani-Constantin Negoiță, Laura Cușa, Cristian Duță, Constantin Dumitru și Rodica Mițoiu, au avut un singur scop: să se pensioneze cu o pensie mare.

ANA- Agenția Națională Anonimă a Ministrului de Interne

În prezent, la conducerea Agenției Națională Antidrog este împuternicită fosta purtătoare de cuvânt de la Poliția Română, comisarul șef Georgiana-Ramona Dabija.

Aceasta este licențiată în istorie la Univesitatea București și, ulterior, a făcut dreptul. Practic, absolventa de istorie, Ramona Dabija „stabileşte concepţia şi coordonează, evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi al asistenţei integrate a consumatorilor”.

Adică, tot ce mișcă în domeniul drogurilor în România este monitorizat, prevenit și combătut de o absolventă de istorie care n-are nicio legătură cu domeniul de activitate al agenției și drept dovadă stau gafele de comunicare din ultima perioadă care l-au pus în situații jenante chiar pe ministrul de Interne Cătălin Predoiu. Așadar, fără nicio exagerare, conducerea MAI poată să propună ca Agenția Națională Antidrog să se numească Agenția Națională Anonimă, că deh tot ANA este prescurtarea, unde își desfășoară activitatea doar vreo 325 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...