Cine este Adriana Elena Nica, iubita lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost condamnat, ieri, la peste 10 ani de închisoare cu executare. Fostul primar al Capitalei a plecat din țară, în urmă cu două săptămâni, și este de negăsit. Surse apropiate fostului primar al Capitalei spun că Oprescu ar fi plecat împreună cu iubita sa, Adriana Nica. Dar cine este Adriana Nica, femeia lângă care Sorin Oprescu trăiește?

Sorin Oprescu trăiește de mai bine de zece ani o poveste de dragoste cu Adriana Nica, în ciuda diferenței de vârstă dintre ei. Sorin Oprescu are 71 de ani, iar iubita lui are 44 de ani.

Adriana Elena Nica s-a născut pe 19 noiembrie 1977, la Brașov. Provine dintr-o familie de profesori și mereu și-a dorit să devină doctoriță. A studiat medicina generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București între anii 1998 și 2004, după care a făcut rezidențiatul în domeniul anestezie și terapie intensivă (ATI) la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Pe 1 februarie 2017, Nica a devenit managerul interimar al SUUB. Alegerea ei pentru acest post a fost criticată de presă și de alți medici ai SUUB, fiind pusă pe seama relației sale cu Sorin Oprescu, fost director al SUUB și primar al Bucureștiului în acea perioadă. Desemnarea a fost făcută, fără concurs prealabil, de ministrul sănătății Florian Bodog, care a justificat că numirea ei a avut loc „până la organizarea concursului pentru că spitalul era condus de directorul medical. În iulie 2017, Nica a devenit manager titular în urma promovării concursului pentru post.

Adriana Elena Nica a fost demisă din funcția de manager al Spitalului Universitar

În timpul ocupării funcției de manager, spitalul a fost criticat pentru condițiile oferite angajaților și pacienților. În timpul unor proteste ale angajaților din 2018, aceștia au menționat ca probleme lipsa personalului și a materialelor, cumpărarea obiectelor necesare spitalului de către salariați, din propriii bani, și riscurile la care sunt expuși pacienții internați.

În luna martie 2020, Ministerul Sănătății a suspendat-o pe Adriana Nica din postul de manager al Spitalului Universitar București, ca urmare a nerespectării măsurilor necesare pentru prevenirea infectării din timpul pandemiei de coronavirus. Pe 28 aprilie 2020, aceasta a fost demisă oficial din funcție și înlocuită de Cătălin Cîrstoiu.

Ce condamnare a primit Sorin Oprescu

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...