Cine este afacerista care a câștigat 7 milioane de euro din criptomonede și deține 300 de apartamente în Cluj

Deși pare o poveste de succes de pe Wall Street, o clujeancă de 41 de ani a dat lovitura. A câștigat 7 milioane de euro și are în proprietate nu mai puțin de 300 de apartamente.

Newsweek România a consultat documente care arată cum o familie din Cluj, cu conexiuni politice, a dat lovitura pe piața de criptomenede.

„Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei (340.000 de euro)”, arată sursa citată.

Clujeanca nu a deținut vreo afacere în România, însă deține sute de apartamente construite de soțul ei, Claudiu Ionuț Zaharia, relatează Newsweek.

Cuplul Zaharia este în top 3 al celor 200 de persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproape 1 miliard de lei, potrivit datelor consultate de Newsweek, dar nu toți au declarat aceste venituri.

357 de milioane de lei omiși de la declarare

„Până acum au fost identificate venituri de peste 921 milioane lei obținute de către aproximativ 200 entități atât persoane fizice, cât și juridice. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat circa 357 milioane lei omiși de la declarare, parțial sau integral”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Fiscul român mai susține că în ultima perioadă se observă o tendință de creștere a sumelor declarate din propria inițiativă.

Cei doi soți nu au dorit să răspundă întrebărilor Newsweek România legate de decizia de a investi în criptomonede sau în ce monede virtuale au investit, nici care a fost sursa acestor investiții.

Sute de apartamente, pe persoană fizică

Cu banii obținuți din criptomonede, Elena Zaharia ar fi cumpărat sute de apartamente în câteva ansambluri rezidențiale din Cluj-Napoca. Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), citate de Newsweek, numele ei a fost sau încă este prezent ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri. Majoritatea acestora se află în Cluj Napoca.

Conform Newsweek, soțul femeii, Ionuț Claudiu Zaharia, deține compania Amistar Euroconsult SRL care trece printr-un proces de divizare prin care sute de apartamente dezvoltate în Cluj-Napoca au fost transferate pe o nouă entitate cu sediul în București: Amistar Properties SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...