Cine este bărbatul suspectat de atacul terorist din Liverpool?

Poliția britanică a făcut public numele presupusului terorist care se afla la volanul taxiului care a explodat în faţa Spitalului de femei din Liverpool. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 32 de ani

Conform BBC și Agerpres, poliția antiteroristă din Anglia s-a declarat „ferm convinsă” că Emad Al Swealmeen, în vârstă de 32 de ani era cel care a decedat în explozia taxiului.
Anterior, poliţia afirmase că acesta luase un taxi în zona Rutland Avenue din oraş şi ceruse să fie dus la spital. Când maşina a ajuns la punctul de debarcare a pasagerilor, aceasta a explodat.

Percheziţii au loc în prezent la adresa din Rutland Avenue şi la o a doua adresă din strada Sutcliffe, unde poliţia presupune că Al Swealmeen ar fi locuit anterior.

Detectivul inspector şef Andrew Meeks a declarat că „ancheta noastră este în curs de desfăşurare, dar în acest stadiu putem spune cu toată convingerea că defunctul este Emad Al Swealmeen, de 32 de ani”.

„Continuăm să ne adresăm populaţiei pentru orice fel de informaţie despre acest incident şi, acum că i-am făcut public numele, orice informaţie pe care publicul o poate avea despre Al Swealmeen, oricât ar fi de mică, ne-ar putea fi de mare ajutor”, a mai spus el.

Poliţia a calificat explozia taxiului drept atac terorist, dar a subliniat că motivul nu este clar. Nivelul de ameninţare teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la sever, ceea ce înseamnă că un posibil atac în viitor este foarte probabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole