Cine este baronul PSD care dă ora exactă la Federația Română de Handbal

Publicat: 17 feb. 2024, 07:41, de Ion Teleanu, în SPORT , ? cititori
Cine este baronul PSD care dă ora exactă la Federația Română de Handbal

Federația Română de Handbal (FRH) este condusă, dar e mult spus condusă, de fostul arbitru Constantin Din, însă, în realitate, ora exactă, mai ales în handbalul feminin, este dată de un baron local PSD.

Președintele FRH, Constantin Din, continuă opera de distrugere a handbalului românesc începută de predecesorul său Alexandru Dedu, adică bani cât mai mulți pentru arbitri și observatori și liber la câț mai mulți jucători și mai multe jucătoare din străinătate, în detrimentul sportivilor români. Însă, anul trecut, Constantin Din a dat dovadă că este un mielușel când în joc este interesul unui baron local de la PSD. Concret:

Constantin Din a trecut pe pilotul automat al baronului de Bistrița, Radu Moldovan

Fostul arbitru Constantin Din a anunțat la scurt timp după instalare, în 2022, că antrenorul echipei naționale nu va fi antrenor și la vreo echipă de club. Dar, imediat, Din a uitat de acest angajament și l-a menținut pe Xavier Pascual la echipa națională de seniori deși era și este antrenorul lui Dinamo București.

Numai că anul trecut, vătaful FRH a aplicat rețeta Dinamo și la echipa națională feminină. Florentin Pera antrena echipa națională condusă de Cristina Neagu, dar era dorit antrenor și la Gloria Bistrița. În prima fază, Din nu a fost de acord ca Pera să fie, în același timp, și la Bistrița și la echipa națională. Dar, surprinză! Constantin Din a fost sunat de președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, și imediat Florentin Pera a ajuns antrenor la Bistrița. De atunci, orice dorință ori solicitare are baronul de Bistrița de la FRH, Constantin Din se dă peste cap să-i fie îndeplinită.

Practic, Din nu mișcă în front în fața liderul PSD Bistrița, Radu Moldovan, cel care patronează echipa de handbal Gloria Bistrița. De fapt, Moldovan pompează foarte mulți bani în echipa de handbal și o dovadă în acest sens este faptul că anul trecut a plătit 59.000 de euro la FRH pentru transferarea și legitimare de handbaliste din străinătate.