O prezență mai degrabă discretă, contele austriac Andreas von Bardeau, descendent al familiei de Habsburg, este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Vestul țării cu mii de hectare de teren agricol în proprietate, dar și de pădure. Pe lângă cultura cerealelor, contele mai are afaceri în zootehnie, fiind și actionar principal al Banat Business Park din județul Timiș.
Andreas von Bardeau s-a stabilit în Banat în anii 2000, când și-a început activitatea în România cu afaceri în imobilare și agricultură în România.
În agricultură, Grupul Bardeau Holding administrează peste 13.000 ha și are 160 de angajați în producția vegetală (depozite de grâu, floarea soarelui, rapiță, porumb), spații de depozitare (aproximativ 30.000 de tone) și animale (vaci pentru lapte și vaci pentru carne), potrivit unor infomații făcute publice de companie în urmă cu câțiva ani. Au fost însă și vremuri mai bune, când terenurile lucrate depășeau în total 25.000 de hectare în județele Timiș, Arad și Caraș – Severin.
Împreună cu familia Esterhazy din Ungaria, contele deținea prin 2011 prin intermediul SC „Esterhazy Bardeau Silvicultura” SRL undeva la 10.000 hectare de pădure în mai multe județe cum ar fi Argeș, Prahova, Dâmbovița sau Iași
În 2017, familia Bardeau a inaugurat cel mai mare Parc Industrial din vestul României, Banat Business Park la Sânandrei (la circa 10 km distanță de Timișoara), la care este acționarul majoritar.
Citește și Firmele austriece, afaceri și profituri de miliarde din industria lemnului, derulate în România
Andreas Bardeau, avocat de profesie este de mai mulți ani consulul onorific al României în Austria. El este ajutat în administrarea afacerilor din România de Georg, care și el la rândul lui a fost numit consul onorific al Austriei la Timișoara.
În Austria, familia Bardeau deține castelul Kornberg din sud-estul Stiriei, unde Andreas Graf von Bardeau este vecin cu familia prințului Emanuel von and zu Liechtenstein, cunoscut în România, pentru că l-a ucis pe ursul Arthur.
Prima atestare a Palatului Kornberg provine din anul 1294, însă castelul a devenit proprietatea familiei Bardeau abia în anul 1871.
Citeste si Revolta fermierului Dimitrie Muscă față de Austria: „Închid conturile la BCR”
Daca au banci pe teritoriul Romaniei , capitalizate de romanii idioti prin depozite cu dobanzi mici , banci care acorda imprumuturi la cine vor ei si cu ce dobanda vor ei . Daca esti mai egal intre egali si ai conditii de creditare mai bune , ai organizme ale statului care te ajuta in detrimentul romanului silit de situatia economica din scenariul sa-si vanda pamantul ,nu este normal ca austriac sa poti ??!! In vreme ce de vina este Dragnea , Vacaroiu ,etc iar cei buni Lupu cu legea restitution integrum, nu ai alta perspectiva decat ce-a a ocupatiei . Agentii lor si-au facit treaba cu stoicism , iar imaginea lor este foarte buna in randul romanilor , partea proasta ca acesti corifei ai saraciri si distrugerii Statului Roman in detrimentul altor state ( patronul Petrom este statul austroungar ) este ca romanul Tăt Prost ramane . Trimite in Parlamentul României tot felul de slugoi straini . Sa punem ciobani romani , ca apara turma de lupii straini , sunt devotati turmei chiar daca nu vorbesc nicio limba straina , nu canta la pian s-au recita din Gheote .
Politicienii trebuie sa fie devotati si loiali . Atunci contii straini vor disparea din peisajul rusticului romanesc !
Legile agrare restituția integrala a pădurilor că sa fie rase de străini că austriecii restituția parțială a terenului agricol catr români că să poată fi cumpărate pe nimic de străini(dl Traian gaz intestinal cu,,merite deosebite,, vinzarea Petrom pe nimic cu zăcăminte imense făcute de politicieni trădători și vînzător de țară ajutați de securiști care au,,securizat,, furaciunea străinilor dindu se pro europeni feroce in realitate antiromini clari,privatizările cu dedicație, băncile cu privilegii foarte mari induc ideea anchetei privatizărilor a anchetei celor care le au înlesnit obligatoriu căci altfel vor recidiva cu o noua putere și a naționalizării resurselor naționale nu doar a Petrom….nu e prost cine cere ci cel care dă,aici este trădare,slugărnicie, ticăloșie.Verificarea,,secretizarilor,, făcute de securiști pentru că România sa fie a românilor și nu că aceștia să fie emigranți in propria tara ,și anchetarea celor care au distrus economia,agricultură și industria ,,morman de fier vechi,, sunt condiții necesare unei bunăstări a românilor care au statut de sinistrați in propria tara.repararea inegalităților pentru românii care muncesc cinstit și a pensionarilor care au construit Romania și acum sunt la limita subzistenței pentru că clănțăii actuali care au clamat furtișagurile ,,specialiști în comunicație,,care prezintă de 30 ani coliva drept tort sunt realități.toti clănțăne despre armele de distrugere în masă dar eludează clar ,,armele de distrugere în casă,, adică pensia și salariile mici.
Referendumul cu vânzarea terenurilor la străini a trecut, dar cel cu 300 parlamentari ???
Mămăliga la român ,fâsăie nu explodează, pentru că și fasole importăm, conducerea după ’89 , a fost și este justiția/securitate, care a dusmănit poporul și au legile (PROTECTIA ACELOR CARE POT FURA MILIOANE). Care au muncit cinstit sunt bătrâni , și vai de ei. Dar e bine să nu ne inervăm că ne doare capul și medicamentele sunt scumpe. O viață liniștită. Sărbători cu căldură ,multă sănătate și dragoste. CU NOI NU DUCEM NIMIC ,TOTUL RĂMÂNE AICI.
[…] In agricultura, Grupul Bardeau Holding administreaza peste 13.000 ha si are 160 de angajati in productia vegetala (depozite de grau, floarea soarelui, rapita, porumb), spatii de depozitare (aproximativ 30.000 de tone) si animale (vaci pentru lapte si vaci pentru carne), potrivit unor infomatii facute publice de companie in urma cu cativa ani. Au fost insa si vremuri mai bune, cand terenurile lucrate depaseau in total 25.000 de hectare in judetele Timis, Arad si Caras – Severin, potrivit Puterea. […]