Cine este fermierul, fost secretar de stat la Agricultură, care exportă carne de vită în Qatar

Un fost secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Peter Tamás Nagy, care deține o fermă de vaci din rasa Aberdeen Angus, a reușit să intre pe piața din Qatar, unde va vinde săptămânal câteva tone de carne.

Peter Nagy, fost director general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, administrează Ferma Blanck Angus în localitatea Măgherani, județul Mureș. Împreună cu tatăl său, care are o fermă de Red Angus, cei doi dețin efective de circa 800 de animale.

Pe lângă partea zootehnică, familia Nagy are și o fermă vegetală care exploatează peste 800 de hectare, teren arabil şi păşuni. Business-ul de familie include și o mică carmangerie, care închide practic lanțul de producție.

 ‘’Astăzi, produsele de la Ferma Blanck Angus vor fi tranșate și în sistem Halal și aproximativ 3-4 tone vor ajunge săptămânal în Qatar. La Măgherani, Mureș, am văzut o afacere de familie funcțională și am discutat despre provocările din zootehnia românească”, a anunțat pe Facebook Daniel Botănoiu’’, președintele Asociației Fermierilor din România și el fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Peter Nagy a fost unul dintre promotorii creșterii vitei de carne în România. De altfel, el se numără și printre fondatorii Asociaţiei Aberdeen Angus România, înființată în 2012, care astăzi a ajuns să numere peste 1.000 de fermieri membri.

În prezent, România are un efectiv de circa 100.000 de exemplare de Angus, cel mai mare din Europa.

Citeste si Roșia minune de la Buzău: Producție din primăvară, până la îngheț și gustoasă pe deasupra

Sursa foto Daniel Botanoiu FB

9 COMENTARII

    • Nu fi invidios. Se închid ceva termocentrale, dar după aceea se vor redeschide, plus variante deja existente, energie verde. Nu se închid ferme de animale. Petre daea nu este de acord cu închiderea lor, dacă știi bine cum sa gestionezi cheltuielile, investiții, pierderi, profit, îți merge bine(plus sau minus ceva relații). Și în plus, ca oferă oamenilor locuri de munca, taxe la bugetul local, etc. Nu te gindi ca a fost lăsat chiar asa de capul lui, cineva cred ca se duce pe capul lui acolo, din cind în cind. Cit ar fi el de fost secretar de stat. Fa și dumneata la fel. Să-ți dau un exemplu. înainte de primul și al doilea război mondial, am avut în tarile romine evrei. O comunitate destul de numeroasa. O parte dintre ei au rămas aici, o parte au emigrat către actuala Republica Moldova. Și acolo, și aici se ocupau cu agricultura, majoritatea dintre ei. Ei bine, aceștia la recoltă, aveau producție de doua trei ori mai mare(și profit desigur) în comparație cu țăranul romin. Și aici, și, în tara vecină. Același pamint cultivat, și de noi și de ei. Și aici, și în tara vecina același lucru, cu țăranii evrei. Sa te întreb ceva:cum explici asta? Eu cred ca știau sa lucreze pamint ul cu cap. Și îți dau un sfat prietene, eu dacă ar fi sa ma apuc miine de agricultura, sau de crescut animale de ferma, ovine, bovine, eu as cauta mai degrabă informații, și as dori sa învăț de la ei cite ceva, să fac și eu la fel. Asa dacă stai degeaba, și vezi ca mergi din rău în mai rău, și cauți ura și dușmănie la cel de lingă tine, ia ghici, ce se intimpla? Vei ramine în aceeași mocirlă, în care te afli actualmente, și sar putea sa te mai scufunzi cite puțin. Mentalitatea asta la unii romini, nu a dispărut din păcate, și vad ca la dumneata se transmite din tata-n fiu. Adică aceea mentalitate de ură față de alții, care se realizează, și aceea mentalitate de a fii prea fudul, sau prea mindru, sa înveți de la alții care știu. Nu spun ca acel om este suta la suta chiar ok, cu toate, poate ca da poate ca nu, dar citeodata este nevoie, și chiar necesar să-ți încâlcit anumite principii, ca să realizezi ceva(nu înseamnă neapărat ilegal). Dumneata dacă stai cu mina întinsă, nu-ți da nimeni. Dacă nu te zbați un pic, și nu cauți soluții, idei, care sa te avantajeze pe tine, și mai ales dacă vrei sa înveți de la altii(dar pentru asta trebuie sa lași deoparte fudulia și mindria prosteasca, ceea ce la dumneata este exclus)atunci vei reuși. Căci altfel, ramii cu invidia, pe altu care are. Și cam atit. Sănătate multa.

  1. Noi închidem termocentrale pentru că poluează și pentru că așa ne-am angajat la UE . Acest fost secretar de stat are ferme cu mii de capete de bovine care de asemenea poluează pânza freatică din sol, la greu. De ce face asta? Pentru că poate…Pentru domnia sa nu există „Green deal”, nu există bariere. Pentru noi există, că suntem mai fraieri.

    • Nu fi invidios. Se închid ceva termocentrale, dar după aceea se vor redeschide, plus variante deja existente, energie verde. Nu se închid ferme de animale. Petre daea nu este de acord cu închiderea lor, dacă știi bine cum sa gestionezi cheltuielile, investiții, pierderi, profit, îți merge bine(plus sau minus ceva relații). Și în plus, ca oferă oamenilor locuri de munca, taxe la bugetul local, etc. Nu te gindi ca a fost lăsat chiar asa de capul lui, cineva cred ca se duce pe capul lui acolo, din cind în cind. Cit ar fi el de fost secretar de stat. Fa și dumneata la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...