Cine este italianca ce a adus în România metoda „Devil’s Pizza” de a jefui bancomate

O femeie în vârstă de 55 de ani, membră a clanului mafiot ‘Ndrangheta, a fost prinsă în flagrant în timp ce arunca în aer un bancomat la Constanţa. 

Katia Sanginesi a învățat metoda de jaf „Devil’s Pizza” în cadrul grupării de la una dintre cele mai sângeroase ‘Ndrangheta, din Calabria, sudul Italiei, a cărei ocupație se concentrează în jurul traficului de cocaină, asasinărilor și spălării de bani.

Conform poliţiei italiene, gruparea ar fi dat şase atacuri la bancomate din Avellino, Benevento şi Roma în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021. Pe lângă furt calificat şi daune provocate băncilor şi oficiilor poştale atacate, membrii gruprii mai sunt acuzaţi de asociere la un grup infracţional specializat în fabricarea de explozibil şi transport de bunuri furate.

Pe 18 noiembrie, poliţia a fost alertată după ce un bancomat instalat chiar lângă sediul Primăriei şi al Poliţiei Locale din localitatea Castelu, a fost aruncat în aer. Atunci, au fost alertate şi trupele SRI pentru că nu se ştia cu exactitate ce tip de explozibil s-a folosit.

Poliţiştii au reuşit să-i identifice pe cei care au comis fapta şi i-au pus sub filaj. Acum, după ce au comis aceeaşi faptă în decurs de mai puţin de două săptâmăni, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi. Cei doi hoţi sunt acum audiaţi şi, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi va fi emisă şi cererea de arest preventiv.

Mafioții clanului N’Drangheta, grupare din care face parte Katia Sanginesi, controlează 80% din piața de cocaină din Europa.

„Este singura mafie italiană prezentă pe cinci continente. E posibil ca mai multe persoane, afiliate la ‘Ndrangheta, pe lângă activităţile proprii: trafic de droguri, crimele, cămătăria să fi decis să-şi rotunjască conturile şi să facă astfel de fapte.

E posibil ca aceste grupuri organizate, aparţinând de ‘Ndrangheta, cele care comit astfel de fapte, să se mute dintr-o ţară în alta.

Aşa cum au lovit în România pot lovi în Ungaria, apoi se mută poate în Austria, apoi în Franţa, Germania, se întorc în Italia”, a declarat Simone di Meo, un expert în mafia italiană.

Scenariul atacului de la bancomatul de la Pavilionul Expoziţional este aproape identic cu cel de acum câteva zile petrecut la Castelu, acolo unde un alt bancomat în care erau 100 de mii de lei a fost distrus.

1 COMENTARIU

  1. Signora a terminat treaba prin Italia si a ajuns sa jefuiasca singurul bancomat (cu ron),dintr-o comuna din Romania!?P.S. Oare avand in vedere CV.penal al respectivei,aceasta nu figureaza prin nici o evidenta europeana ,folosita la trecerea frontierei(in cazul acesta a Romaniei) !??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...