Cine este producătorul român de cosmetice care vrea să-și dubleze producția cu o fabrică nouă

Producătorul de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca anunță o investiție de 40 milioane euro într-o fabrică nouă la Apahida, unde urmează să fie mutată întreaga producție.

La acest moment, cea mai mare parte a producției este realizată în fabrica situată în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca. În același timp, există și o facilitate  de producție în Dezmir, comuna Apahida.

După finalizarea investiției, unitatea din Cluj-Napoca va fi folosită ca spaţiu de birouri (clădire administrativă), anunță compania.

Farmec are în plan să construiască de la zero un centru de producţie cu o suprafaţă construită de 17.700 mp şi cu o suprafaţă totală desfăşurată de 24.400 mp, o investiție estimată la 24 milioane de euro. Pentru echipamente sunt prevăzute alte 16 milioane de euro.

Pentru a asigura o parte din finanţare, producătorul vrea să obțină un ajutor individual din partea statului român. Construcţia noii unităţi va începe anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani. La finalizarea lucrărilor, noua unitate va asigura circa 100 de locuri noi de muncă, în timp ce producția se va dubla față de momentul actual.

„Având în vedere balanţa comercială puternic negativă în sectorul cosmeticelor, cauzată de importuri masive, şi valoarea adaugată pe care Farmec o aduce pentru economia şi brandul de ţară al României, suntem încrezători că vom avea sprijinul autorităţilor în demersul nostru de a susţine o creştere economică de durată a ţării”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 285 de milioane de lei, în creștere față de anul 2019 cu 8,4% și în scădere cu 1,2% față de 2020, an în care ponderea mare în vânzare au constituit-o produsele dezinfectante.

Farmec este una dintre cele mai mari și cu tradiție companii din România, cu două mărci de prestigiu – Gerovital și Farmec în portofoliu. Produsele companiei sunt exportate în peste 30 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...