Cine este Radu Drăgușin, gigantul de 18 ani care a debutat pentru Juventus în Champions League

Radu Drăgușin, de doar 18 ani, este al doilea fotbalist român din istorie, care a prins primul 11 al lui Juventus Torino. Internaționalul de la U21 a României a fost introdus, miercuri seara, de Andrea Pirlo în partida contra lui Dinamo Kiev.

Drăgușin s-a născut pe 2 februarie 2002 în București și a jucat la Regal Bucureşti. La 16 ani, atunci când era căpitanul naționalei U16, a fost cumpărat de Juventus Torino pentru suma de 250.000 de euro.

În vara anului 2018, puștiul a ajuns la Torino și a jucat în toate reprezentativele bianconerilor până când anul acesta, Andrea Pirlo l-a promovat la prima echipă.

Încă de la începutul campionatului, Drăgușin s-a antrenat alături de Ronaldo & Co, iar miercuri seara a avut marele debut în Champions League.

Radu Dragușin a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu câteva săptămâni și abia primise rezultatele negative la test când a fost anunțat că Pirlo îl dorește la echipa mare pentru meciul cu Lazio din weekend. Nu a reușit să intre pe teren atunci , dar miercuri a bifat ziua cea mare.

Profitând de numărul mare de accidentați și jucători indisponibili, dar și de faptul că în minutul 66 Juventus avea 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev, puștiul de doar 18 ani a intrat pe teren în locul lui Merih Demiral în minutul 69.

Performanța sa și atitudinea avută pe teren i-a făcut pe jurnaliștii italieni să jubileze și să-l laude pe antrenor pentru decizia de a-i da o șansă gigantului român.

”Forță, dezinvoltură și personalitate: acesta este Drăgușin, gigantul din România pe care Pirlo l-a promovat la prima echipă. O parte a deciziei este legată de problemele de lot, însă și jucătorul are meritul său. Tot mai mulți tineri sunt șlefuiți în centrul de juniori, iar Drăgușin este ultimul talent catapultat în echipa mare”, au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Adrian Mutu, cel care îi este antrenor lui Drăgușin la naționala U21, era singurul român care a mai jucat până acum un meci oficial pentru Juventus Torino.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole