Cine „i-a făcut vânt” diplomatului rus, de pe ambasada din Berlin?

Diplomatul Kirill Zhalo, în vârstă de 35 de ani, a fost găsit fără viață pe trotuarul din fața ambasadei ruse din centrul Berlinului la ora 7:20, în data de 19 octombrie, de către gărzile germane însărcinate cu protecția acestuia.

Se pare că Zhalo a căzut în gol de la etajul superior al clădirii, după cum a relatat vineri ziarul german Der Spiegel. Tatăl diplomatului, generalul-locotenent Alexei Zhalo, ar fi un ofițer de rang înalt al serviciului de contrainformații FSB, care a fost legat de operațiuni secrete împotriva unor opozanți și jurnaliști din Rusia. Jurnalistul rus în exil Roman Dobrokhotov, editorul publicației The Insider, care a făcut dezvăluiri cheie despre moartea lui Kirill Zhalo, a afirmat că acesta a fost probabil asasinat.

A fost implicat sau știa?

Jurnalistul mai spune că Zhalo Jr. a fost implicat sau știa despre presupusa ucidere a comandantului cecen Zelimkhan Khangoshvili, care a fost împușcat de două ori în cap în parcul Kleiner Tiergarten din Berlin, în august 2019. Kirill Zhalo își începuse detașarea la Berlin cu două luni înainte de presupusul asasinat, după cum a declarat Roman Dobrokhotov și „a ajuns în cel mai fierbinte moment al pregătirii asasinatului din iunie (2019)”, în timp ce tatăl său a fost, de asemenea, suspectat de o legătură cu asasinatul.

Kirill Zhalo era „el însuși un ofițer FSB, iar faptul că avea un tată implicat în execuții extrajudiciare… acest lucru face ca posibila sa implicare în asasinarea lui Khangoshvili să fie destul de probabilă”, potrivit aceleiași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...