Cine l-a angajat pe Mircea Badea în presă, în ’92: „Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard”

Mircea Badea a dezvăluit cum s-a angajat el în presă, în 1992, în perioada în care era student la Facultatea de Matematică, dar și paznic la o casă de schimb valutar, în paralel. Mama lui, profesoară, s-a supărat atât de tare când a auzit că s-a angajat paznic, încât a apelat la toate pilele pentru a-i găsi un loc de muncă onorabil.

„S-a plâns unei prietene, din tinerețe, facultate – Jeana Gheorghiu. O întreba Jeana Gheorghiu, care era o doamnă absolut extraordinară, fabuloasă, irepetabilă, inimitabilă și de o inteligență complexantă. Și a întrebat-o pe mama: «Ce mai face fii-tu? Fac un radio acum. Trimite-l să vedem dacă e bun de ceva».

Și m-a trimis mama, pe sistem de nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total, am zis că e foarte bine. Eu m-am dus: «Gata, unde stau?!» Și m-a trimis pe teren să fac reportaje”, și-a amintit Mircea Badea la emisiunea iThink, de la Antena 3.

„Și le-am transmis de la o alba-neagra. La fiecare gură de metrou era cu alba neagra. Și am făcut o relatare la telefonul public, cu fise”, a povestit omul de televiziune, care își amintește că reportajul a avut succes și că a devenit unul din reporterii speciali de la Radio Total.

„Acolo, director era și Cornel Nistorescu, cu care nu pot să spun că am avut multe interacțiuni, că era ditamai directorul și eu eram nimeni pe planetă. N-am avut multe interacțiuni și alea pe care le-am avut n-au fost foarte reușite, s-au soldat chiar cu concedierea mea ulterioară. Deși acum am văzut că a scris Cornel Nistorescu un articol în care a zis că nu m-a dat afară și eu tot povestesc. Poate că are dreptate și nu mai țin minte”, și-a mai amintit Mircea Badea, care după 30 de ani e convins că toată cariera lui i se datorează prietenei mamei sale.

„Îi sunt recunoscător Jeanei Gheorghiu, care din păcate nu mai este printre noi„, a adăugat prezentatorul În gura presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...