Iată cine minte despre Republica Moldova: „Atenție! Fals!”

Publicat: 04 oct. 2022, 00:03, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Iată cine minte despre Republica Moldova: „Atenție! Fals!”
Facebook a lansat un program anti-fake news în România

Cine minte despre Republica Moldova – se întreabă presa de peste Prut, care notează că propaganda rusă a difuzat pe o rețea de socializare un scenariu menit să alarmeze etnicii români din Republica Moldova.

Conform acestuia, regiunea de peste Prut s-ar fi pregătit să declare mobilizarea generală în rândul cetățenilor pentru a ataca trupele rusești staționate acolo încă din timpul invaziei sovietice în România.

Cine minte despre Republica Moldova. Ce s-a scris despre Maia Sandu
Urgent! (Maia) Sandu pregătește mobilizarea militară în Moldova!

Acest lucru este raportat de surse de încredere ale proiectului @wargonzo din Chișinău.

Potrivit informațiilor noastre, curatorii au însărcinat-o deja pe Sandu să cerceteze măsura unei mobilizări militare de amploare în Moldova – pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. Nu este exclusă opțiunea ca moldovenii mobilizați să fie trimiși să lupte în interesele grupării teroriste UG („Statul Ucrainean”) la Nikolaev și alte zone fierbinți”, se arată în postarea jurnalistului pro-Kremlin.

Pentru a evita răspândirea minciunilor și panicii vehiculate de aparatul de propagandă al Moscovei, Ministerul Apărării de la Chișinău a reacținat imediat dezmințind zvonurile lansate.

„                                         ATENȚIE! FALS!

Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă.

Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război: mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.

În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării.

Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea” au declarat oficialii de la Chișinău.