Cine mizează pe o creștere accentuată a prețurilor în construcții și comerț, în următoarele trei luni

Managerii din România se așteaptă, în următoarele trei luni, la o creștere accentuată a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, potrivit anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2021 realizate de Institutul Național de Statistică.

Pentru industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii este preconizată o relativă stabilitate a activității, dar și o relativă stabilitate a numărului de salariați pentru industria prelucrătoare și servicii.

În cadrul anchetei, managerii din industria prelucrătoare estimează pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -3%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra o creștere accentuată (sold conjunctural +60%), la fel ca și pentru preţurile produselor industrial (sold conjunctural +37%).

Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -23%). Managerii estimează o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -13%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +42%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -3%).  De asemenea, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -1%), în timp ce preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +17%).

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole