Cine sunt pacienții COVID-19 care au murit la Spitalul „Victor Babeș”

Cei trei pacienți cu COVID-19 care au murit luni seară în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București din cauza opririi furnizării oxigenului sunt trei femei cu vârste între 63 și 84 de ani.

Poliția Capitalei a anunțat marți că în unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani. Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la INML pentru necropsie.

Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor“, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat, potrivit Antena 3.

Audierile continuă

Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei a deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt făcute împreună cu Parchetul Tribunalului București.

Luni seară au fost audiate 7 persoane din rândul personalului medical și tehnic, iar audierile continuă și marți la Poliția Capitalei. 

De asemenea, se fac în continuare cercetări la fața locului, la Spitalul „Victor Babeș”, unde TIR-ul ATI a fost deja sigilat pentru anchetă. Potrivit surselor Antena 3, A fost ridicat și calculatorul care înregistreaza parametrii de oxigen. De asemenea, necropsia primei victime este finalizată la momentul transmiterii acestei știri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...