Cine sunt românii cu venituri lunare de peste 25.000 lei: militarii, polițiștii și magistrații, cei mai mulți

În România, există circa 81.000 de angajați, fie că vorbim de joburi la stat sau la privat, cu câștiguri de peste 25.000 de lei lunar, obținute din salarii şi venituri asimilate, inclusiv din sporuri şi indemnizaţii pentru consilii de administraţie, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Datele transmise de către Inspecţia Muncii arată, însă, că la nivelul economiei există un număr de 42.315 contracte de muncă cu salariu de peste 25.000 de lei pe lună, iar dintre acestea numai 2.300 la stat. Aceasta înseamnă că foarte multe dintre veniturile mari apar în bazele de date ale ANAF şi Ministerului Finanţelor, dar nu şi în Revisal, la Inspecţia Muncii.

Potrivit legii, militarii, structurile MAI, SRI, SIE, STS, SPP, parlamentarii, unii demnitari, primarii şi magistraţii nu apar în Revisal, arată Ziare.com. Categoriile menționate reprezintă și cei mai mulți beneficiari de pensii speciale.

Pe lista bugetarilor cu venituri de peste 25.000 de lei pe lună intră și salariații din domenii precum gestionarea de fonduri europene, sănătate, dar şi educaţie.

Guvernul a anunțat că pregătește un nou impozit care ar urma să fie aplicat doar în sectorul de stat. Concret, Ministerul Finanţelor vrea să aplice o cotă de impozit de 16% pentru partea de venit care depăşeşte 25.000 de lei pe lună, urmând ca pentru suma de până la 25.000 de lei să rămână impozitul de 10%. Decizia ar urma să vizeze veniturile din salarii, sporuri, indemnizaţii în CA-uri, dar și pensiile speciale.

16 COMENTARII

 1. Doamna care a scris comentul asta e senila!!!cati m8litari sunt in tara care iau 25000 lei/luna?!?nu esti sanatoasa la cap cand bagi m8litarii in fata!!!crezi ca armata are numai generali????ganditi cand scrieti:cat la suta dintre militari iau atat si cat la suta dintre politicieni,magistrati si doctori iau atat,madam???da numere exacte,nu mintiti lumea,jurnalisti platiti cu pensii speciale!!!

 2. Ti-am invatat copilul sa scrie, sa citeasca,sa isi faca patul,incaltamintea cu crema,sa isi spele hainele,sa faca mancare!sa traga cu arma,sa isi aleaga o meserie de transmisionist,bucatar,militar,ca nu avea ce sa manance acasa!ma tembelule,asta in timp ce tu te dai mare si ma critici!si nu sunt nici colonel,nici general!si nici nu eram obligat sa fac asta!am facut-o pe timpul familiei mele!!!tara de vite!va mai lipseste botnita!!!

 3. Nu v-ar mai suporta Dumnezeu pe fața pamantului! Țară de nemernici, prosti si ticăloși! Ați ajuns sa vă denigrați zilnic militarii în timp ce alții vă fură ca in codru. O sa plătiți scump pentru asta. Foarte scump!

 4. Ziariștii ăștia școliți pe la Spiru Haret, viitori pensionari speciali( da și ziariștii iau două pensii, una pe contributivitate și una specială), nu fac altceva decât să prostească lumea prin dezinformare. Nu există în structurile operative ale MApN și Mi de la cel mai înalt nivel și până la baza acestor structuri solde și salarii care să ajungă la nivelul de 25000 de mii de lei. Posibil la magistrații militari , poliția penitenciară și SRI care au la bază alte legi. Pentru cultura cititorului un agent din așa zisa poliție locală (fără studii superioare) intr-un oraș de 50000 de locuitori are un salariu de peste 6000 lei cu sporuri iar un ofițer de poliție cu grad profesional de inspector(cu studii superioare) are un salariu de maxim 4700 lei cu sporuri. Diferența este aproape dublă la salarii între pompierii de la SMURD și salariile de la Salvare .
  Așa a învățat țara și poporul să-și răsplătească oamenii care veghează zi și noapte la liniștea și siguranța lor prin denigrare și aruncarea greutăți pe umerii lor.

 5. Să ne dea doamna Pitulice un singur exemplu de militar care are salariu de 25.000 de lei…

  E “ordin pe unitate” să se atace pe toate fronturile profesia de militar.
  Oare cui folosește, în actualul context geo-politic, cu un conflict în desfășurare în proximitatea noastră, slăbirea capacității de apărare a țării?

  (posibil să se refere la salarizarea magistraților militari, dar ar trebui să includă aceste exemple în categoria magistraților)

 6. Nu exista ofiteri MAN sau MAI care realizeaza un venit net de 25000 de lei pe luna, informatiile sunt eronate sau nereale!!!E o aberatie tot ce se sustine in acest articol vis a vis de salariile din MAN si MAI!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

 7. Dacă ai fost prost de mic când ești mare doar te joci.Toti ratații s au făcut mari jurnaliști. De ce nimeni nu se sesizează să ceară explicații și dovezi clare cu privire la ce scriu niște tâmpiți care se cred jurnaliști iar în caz contrar să le o dea în gură?

 8. Oricum, poliția și armata au venituri mari și, apoi, pensii fff.mari !
  Un polițist, un angajat din armata, după 2 ani de muncă are vilă și mașină! Din banii lui !
  Dar de ce, un medic, un inginer pot avea așa doar după 15-20 ani ?

 9. Carmina Popescu, îți scrie un polițist. Am 16 ani de muncă, abia îmi construiesc casa cu redit CEC pe 20 de ani. Mașină am, luată prin rate la CAR, nu noua, e sh și face 8000 euro. Dacă deții date de polițiști care după 2 ani de muncă au casa și mașină, din mită, DU TE SI DENUNTA I, nu scrie aici baliverne că sa te afli in treabă. Uscaturi sunt peste tot, la fel și prosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...