Ce „șmecher” de la Curtea de Conturi a României nu și-a actualizat declarația de avere

Pentru președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, respectarea Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, anume obligația de a actualiza declarațiile de avere și de interese, este una facultativă.

Deși Agenţia Naţională de Integritate (ANI), condusă de vicepreședintele Florin Ionel Moise, a anunțat prin intermediul unui comunicat că „Marți, 15 iunie 2021, este data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1, alin. (1) din Legea nr. 176/2010 pot depune declarațiile de avere și de interese anuale”, doar un șef de la Curtea de Conturi a României n-a catadicsit să-și actualizeze declarațiia de avere și de interese.

Este vorba de președintele Mihai Busuioc. De ce? Pentru că suntem pe funcții mari  și facem ce vrem! 

Dar, tot ANI ne anunță că la articolul nr. 29 al Legii 176/2010 se stipulează foarte clar „Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei” și „Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare„. 

Rămâne de văzut dacă ANI va sancționa pe cineva care nu și-a actualizat declarațiile de avere și de interese, mai ales că Mihai Busuioc este șeful instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...