Cine va fi noul director general al Registrului Auto Român

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a făcut săptămâna trecută o mutare surprinzătoare la una dintre cele mai importante entități din domeniul rutier de sub tutela ministerului.

La sfârșitul acestei luni expiră mandatul lui Radian Tufă în funcția de director general al Registrului Auto Român (RAR) și, potrivit informațiilor noastre, nu i s-a mai prelungit mandatul.

Pe 16 februarie 2022, cei șapte membri ai Consiliului de Administrație de la RAR au decis ca în locul lui Radian Tufă, pentru o perioadă de patru luni, să fie numită actuala directoare economică a RAR, Alina Mihaela Niță.

Aceasta a absolvit, în 2003, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE și lucrează din 2007 în RAR ca economist. Între 2003 și 2006 a fost subofițer și, ulterior, ofițer la Direcția Generală de Pașapoarte.

Contactată de PUTEREA, Alina Mihaela Niță nu a negat faptul că este noul director general al RAR, „da, așa este”, dar „vă rog, pentru orice informație să vă adresați biroului de presă”.

Dolineaschi: Ministerul Transporturilor a considerat că trebuie îmbunătățit managementul RAR

Unul dintre cei șapte membrii provizorii ai Consiliului de Administrație de la RAR, fostul deputat PSD, Andrei Dolineaschi, absolvent al Facultății de Filosofie de la Universitatea A.I. Cuza din Iași, a precizat pentru PUTEREA de ce a fost numită Alina Mihaela Niță la conducerea RAR.

„Ministerul Transporturilor, prin reprezentantul său în CA (nr. secretarul de stat Bogdan Mîndrescu), a considerat că trebuie îmbunătățit managementul RAR. Și, ca atare, a fost propusă directoarea economică Alina Mihaela Niță, care cunoaște foarte bine RAR”, a declarat Andrei Dolineaschi pentru PUTEREA.

Trebuie precizat că directorul general al RAR are o remunerație lunară brută de 42.600 de lei, adică vreo 8.600 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole