Cine va prelua portofoliu de ministru al Sănătății? Numele vehiculate

Funcția de ministru al Sănătății este momentan liberă după demiterea lui Vlad Voiculescu. Sunt mai multe nume vehiculate pentru preluarea portofoliului de la Sănătate.

Portofoliul de ministru al Sănătății îi revine PLUS. Medicul Radu Lupescu, decorat de presedintele Frantei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, ar putea fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătății.

Medicul Radu Lupescu a devenit recent Cavaler al Ordinului National al Meritului, printr-un decret semnat de președintele francez Emmanuel Macron. Radu Lupescu este medic anestezist și a primit distincția pentru eforturile sale din timpul pandemiei.

Un alt nume vehiculat ar fi cel al unui secretar de stat din Ministerul Sănătății. PLUS ar propune-o la Sănătate și pe Ioana Mihăilă, medic endocrinolog.

Conform Digi24, partenerii de la USR îl susțin pe Adrian Wiener, medic și parlamentar. Acesta s-ar bucura și de susținerea liberalilor.

În negocierile pentru Guvern de după alegerile parlamentare de anul trecut, Ministerul Sănătății a revenit USR PLUS.

Există și o a treia variantă, în cazul în care partidele nu ajung la un acord. Au avut deja loc discuții cu medici, iar unul dintre numele vehiculate este al lui Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...