Cine zice că agricultura nu are spor? Șase combine livrate într-o zi la o singură fermă!

Publicat: 13 iun. 2024, 11:35, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Agricultura , ? cititori
Cine zice că agricultura nu are spor? Șase combine livrate într-o zi la o singură fermă!
Foto: Agroconcept

Zilele acestea agricultura românească a bifat încă o premieră. Nu mai puțin de șase combine, dintre cele mai performante, au fost livrate unei singure ferme din județul Ialomița.

Șase combine au fost livrate într-o singură zi la un grup de ferme ce lucrează, în total, 20.000 de hectare în sudul țării.

Cele șase combine NewHolland CR9.90  au ajuns în Făcăeni, județul Ialomița, la grupul Axios, fostul Nutre Group. Mașinile de recoltat pot face față celor mai ridicate producții de grâu, orz, rapiţă, soia sau porumb.

Compania AgroConcept, dealerul producătorului, a anunțat că weekendul trecut a livrat șase combine NewHolland CR9.90 într-o sigură fermă, într-o singură zi. Beneficiarul livrării este grupul Axios, deținut de un grup de antreprenori germani, care are în exploatare o suprafață de circa 20.000 hectare în județul Ialomița.

”Așa a început weekend-ul acesta pentru echipele AgroConcept și Axios Group. Un parteneriat important și o flotă de combine care adună într-un singur loc o forță de recoltare cu adevărat spectaculoasă, cu o capacitate totală a buncărelor de 87.000 de litri. Felicitări, tuturor și un sezon de recoltare de succes”, scriu reprezentanții AgroConcept într-o postare pe Facebook..

Ei au dat și o serie de detalii tehnice legate de modelul CR9.90:

”Doar câteva detalii despre ce aduce în fermă o combină NewHolland CR9.90:

– Rotor dublu Twin RotorTM de 22, cu putere maximă de 600 CP la 2.000 rpm

– Capacitate buncăr de cereale de 14.500 l

– Suprafaţă de cernere sub flux de aer de 6,5 m2

– Tehnologie Dynamic Feed RollTM

– Sistem de cernere Opti-CleanTM, casa sitelor Self Leveling, sistem Opti-FanTM

– Sistem IntellisenseTM pentru 5 tipuri de culturi: grâu, orz, rapiţă, soia, porumb”.

Pentru a avea o imagine mai completă a ceea ce înseamnă o astfel de tranzacție, trebuie să spunem că prețul unei singure combine de acest tip depășește bine 500.000 de euro!